Kesäkurpitsa on hyvin helppo kasvattaa.
Olen yleensä ostanut taimet valmiina ja istuttanut ne vain multaisaan maahan. Kaikkein helpommalla pääsee jos asentaa muovin maahan, johon tekee kaksi noin 15 cm viiltoa ristikkäin ja istuttaa taimenen siihen. Näin välttyy turhalta kitkemiseltä, joka ei ainakaan ole minun lempipuuhaani.
Aluksi kannattaa kastella hieman taimia, että niiden kasvuun lähtö varmistuu, mutta parin viikon päästä ne voi jättää jo luontoäidin hyvään hoitoon ja kerätä sitten sadon pois sitä mukaa kun sitä alkaa tulla.
Olen yleensä ostanut taimet valmiina ja istuttanut ne vain multaisaan maahan. Kaikkein helpommalla pääsee jos asentaa muovin maahan, johon tekee kaksi noin 15 cm viiltoa ristikkäin ja istuttaa taimenen siihen. Näin välttyy turhalta kitkemiseltä, joka ei ainakaan ole minun lempipuuhaani.
Aluksi kannattaa kastella hieman taimia, että niiden kasvuun lähtö varmistuu, mutta parin viikon päästä ne voi jättää jo luontoäidin hyvään hoitoon ja kerätä sitten sadon pois sitä mukaa kun sitä alkaa tulla.
Täytetyt kesäkurpitsat
3 kesäkurpitsaa
2 dl täysjyväriisiä
400 g luomu jauhelihaa
2 rkl öljyä
2-3 valkosipulin kynttä
1/2 purjoa
1/2 selleriä
170 g aurajuustoa
Persiljaa
Soijaa
Mustapippuria
Grillausmaustetta
Paprikamaustetta
Inkivääriä
Juustoraastetta