Kurpitsan kasvattaja saa odottaa pitkälle syksyyn, jopa alkutalveen, kunnes pääsee maistelemaan kasvukauden tuotoksiaan.
Tämän vuoden kurpitsan kasvatus ei lähtenyt minusta itsestäni, vaan 5-vuotiaasta tyttärestäni. Kuulemma Halloween-kurpitsat oli pakko saada! Niinpä hän itse istutti siemenet kasvihuoneeseen rikki menneeseen muoviseen lasten uima-altaaseen, johon kävin kaupasta hakemassa muutaman säkin multaa.
Kurpitsojen kasvattaminen siemenistä asti on antoisaa, koska ne kasvavat kesällä ihan silmissä! Pitää vaan muistaa ahkera päivittäinen kastelu, mutta heti kun taimet alkavat kasvaa liiaksi ulos kasvualustastaan, ne voi laittaa kasvamaan avomaalle.
Kurpitsojen kasvattaminen siemenistä asti on antoisaa, koska ne kasvavat kesällä ihan silmissä! Pitää vaan muistaa ahkera päivittäinen kastelu, mutta heti kun taimet alkavat kasvaa liiaksi ulos kasvualustastaan, ne voi laittaa kasvamaan avomaalle.
Kävin ottamassa pari kuvaa elokuussa kauniista kurpitsan kukista (kuva yllä). Nyt syyskuussa kävin uudestaan katsomassa, miten kurpitsat voivat ja kukkia oli tullut lisää ja osa kurpitsoista oli kasvanut, mutta olivat vielä aika pieniä. Päätinkin ottaa pienempiä kukkia syötäksi, koska tähän aikaan ne eivät enää ehdi kasvaa. Joten ehkäpä ensi vuonna kannattaa aloittaa kurpitsan kasvatus hieman aiemmin, vaikka kylmällä kesällä lienee myös tähän vaikutusta.
Paistetut kurpitsankukat olivat oikein aromaattisia! Kaipasivat tosin vierelleen jotain vahvan makuista lihaa, kuten lammasta, poroa tai riistaa.
Paistetut kurpitsan kukat
Öljyä
Öljyä
Valkosipulia
Yrttisuolaa
Mustapippuria
Kurpitsankukkia
Kuori ja pilko valkosipulin kynsiä. Laita runsaasti öljyä kuumentumaan pannulle ja heitä valkosipulit sekaan. Laske lämpötilaa ja lisää mausteet. Asettele kurpitsankukat pannulle ja pyörittele niitä muutaman kerran hellästi paistaessasi niitä. Ota kurpitsan kukat pois pannnulta heti kun niiden päät alkavat pehmetä. Nauti!