Puolukka luokitellaan myös superfoodiksi. Siinä on kivennäis- ja hivenaineita paljon.
Puolukka on myös hyvä kuidun lähde, sekä se sisältää merkittäviä määriä e-vitamiinia.
Puolukassa on runsaasti myös mangaania, polyfenoliyhdisteitä, flavonoideja sekä bioflaviineja. Joten kannattaa kerätä puolukat talteen metsästä tai vaikka kotipihalta jos siihen on mahdollisuus.
Puolukka on myös hyvä kuidun lähde, sekä se sisältää merkittäviä määriä e-vitamiinia.
Puolukassa on runsaasti myös mangaania, polyfenoliyhdisteitä, flavonoideja sekä bioflaviineja. Joten kannattaa kerätä puolukat talteen metsästä tai vaikka kotipihalta jos siihen on mahdollisuus.
5 dl vettä
2 dl puolukoita
1 dl mustaherukoita
n. 2 dl luomu
mannaryynejä
2 rkl sokeria
Keitä vesi kattilassa kiehuvaksi ja lisää marjat. Anna kiehua
vain muutama minuutti (mitä vähemmän keität sitä vähemmän ravintoaineita häviää). Ota kattila pois liedeltä ja sekoita sauvasekoittimella, niin
että marjat muussaantuvat. Vie vielä seos tiheän lävikön läpi ja kaada “mehu”
takaisin kattilaan. Lisää mannaryynit kokoajan sekoittaen ja keitä miedolla
lämmöllä. Lisää sokeri ja sekoita kunnes seos puuromaista. Vie kattila kylmään
vesihauteeseen jäähtymään ja vatkaa puuro samettimaiseksi. Tarkista vielä maku
ja lisää sokeria, jos on liian hapanta. Tarjoa rasvaisen maidon kera lämpimänä
tai kylmänä. Kuvassa lisäksi koristeena muutama mustikka ja sitruunamelissan lehti.