Inspiroivia hetkiä toivottaen, Heidi

Oliko ensin muna vai kana? Tässä tapauksessa se oli muna, koska lähdin rakentamaan tätä blogia raaka-aine tarinoista. Jokainen minun silmissäni erityisen aseman saanut raaka-aine esitellään omana aiheenaan ja niiden takaa löytyy suosikki ruokaohjeitani. Minusta kuva on myös puoliruokaa, joten noudatan omaa näkemystäni myös ruokakuvissa. Toivon, että löydät itsellesi jotain hyvää ja inspiroivaa tästä blogista!

lauantai 1. syyskuuta 2012

Kesäkurpitsa

Kesäkurpitsa on hyvin helppo kasvattaa. 

Olen yleensä ostanut taimet valmiina ja istuttanut ne vain multaisaan maahan. Kaikkein helpommalla pääsee jos asentaa muovin maahan, johon tekee kaksi noin 15 cm viiltoa ristikkäin ja istuttaa taimenen siihen. Näin välttyy turhalta kitkemiseltä, joka ei ainakaan ole minun lempipuuhaani. 

Aluksi kannattaa kastella hieman taimia, että niiden kasvuun lähtö varmistuu, mutta parin viikon päästä ne voi jättää jo luontoäidin hyvään hoitoon ja kerätä sitten sadon pois sitä mukaa kun sitä alkaa tulla.


Täytetyt kesäkurpitsat

3 kesäkurpitsaa
2 dl täysjyväriisiä
400 g luomu jauhelihaa
2 rkl öljyä
2-3 valkosipulin kynttä
1/2 purjoa
1/2 selleriä
170 g aurajuustoa

Persiljaa
Soijaa
Mustapippuria
Grillausmaustetta
Paprikamaustetta
Inkivääriä
Juustoraastetta

Leikkaa kesäkurpitsat puoliksi ja kaiverra sisus pois. Laita riisi kiehumaan veteen. Kuullota kasarissa öljy ja pieneksi murskatut valkosipulit. Kun pannu on tarpeeksi kuuma, lisää jauheliha ja ruskista se. Sekoita joukkoon purjot ja selleri (sellerin voi jättää pois jos ei pidä sen vahvasta mausta). Lisää myös koverrettu kesäkurpitsa sekaan. Kun seos alkaa olla pehmeää, lisää vielä siivilöity riisi mukaan kasariin. Lisää aurajuusto ja mausteet sekaan ja mausta ja maista! Lisää täyte koverrettuihin kesäkurpitsoihin. Ripottele päälle juustoraastetta. Paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia kunnes pinta on saanut kauniin rusketuksen.