Inspiroivia hetkiä toivottaen, Heidi

Oliko ensin muna vai kana? Tässä tapauksessa se oli muna, koska lähdin rakentamaan tätä blogia raaka-aine tarinoista. Jokainen minun silmissäni erityisen aseman saanut raaka-aine esitellään omana aiheenaan ja niiden takaa löytyy suosikki ruokaohjeitani. Minusta kuva on myös puoliruokaa, joten noudatan omaa näkemystäni myös ruokakuvissa. Toivon, että löydät itsellesi jotain hyvää ja inspiroivaa tästä blogista!

maanantai 3. syyskuuta 2012

Salaatti

Salaattia on helppo kasvattaa kesäisin vaikka omalla parvekkeella. Tarvitsee vain ison laakean mallisen ruukun, multaa ja salaatin siemeniä.  

Olen kasvatellut eri lajikkeita. Tämän kesän lajikkeet (kuvassa vasemmalla) olivat Lehtisalaatti Australialainen sekä Lehtisalaatti "Red Salad Bowl". Minusta nämä lajikkeet täydensivät toisiaan kivasti salaateissa.

Salaatti kannattaa kylvää ensimmäisten joukossa toukokuussa. Olen laittanut ensimmäiset salaatit kasvamaan lasitetulle terassille ruukkuihin ja kesäkuussa sitten avomaalle kasvulaatikoihin toisen sadon. Satoa salaatista voi korjata aina, kun lehdet ovat kasvaneet riittävästi. Salaatin kasvaminen kestää n. 6 viikkoa kylvöstä. Taimiväliksi kannattaa jättää 10x20 cm, jotta kasvavalle kasville jää tarpeeksi kasvutilaa.

Basilikainen salaatti

Salaattia
Tuoretta basilikaa
Kurkkua
Tomaattia
Fetajuustoa
Aurinkokuivattuja tomaatteja
Auringonkukan siemeniä
Pestoa

Revi salaatit pieniksi paloiksi. Pilko tomaatit ja kurkut. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja lisää tuoreita basilikan lehtiä. Lisää salaattiin fetajuustopaloja (jos öljyssä, niin sitä saa tulla hieman mukaan) ja aurinkokuivatut tomaatit kokonaisina.

Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää auringonkukan siemenet. Paahda hetki kuumalla, mutta vara polttamasta niitä. Heti kun väriä alkaa tulla niiden pintaan, ota pannu pois liedeltä. Lisää nokare pestoa ja pyörittele paahdettuja siemeniä pestossa. Anna jäähtyä vähän aikaa ja lisää siemenet salaatin päälle.

Vinkki! Korvaa ulkomaiset (kalliit!) pähkinät kotimaisilla auringonkukan-, kurpitsan  siemenillä. Niissä on ihanan pähkinäinen aromi, joka tulee esille parhaiten kun niitä paahtaa hieman.