Inspiroivia hetkiä toivottaen, Heidi

Oliko ensin muna vai kana? Tässä tapauksessa se oli muna, koska lähdin rakentamaan tätä blogia raaka-aine tarinoista. Jokainen minun silmissäni erityisen aseman saanut raaka-aine esitellään omana aiheenaan ja niiden takaa löytyy suosikki ruokaohjeitani. Minusta kuva on myös puoliruokaa, joten noudatan omaa näkemystäni myös ruokakuvissa. Toivon, että löydät itsellesi jotain hyvää ja inspiroivaa tästä blogista!

maanantai 3. syyskuuta 2012

Parsakaali

Parsakaali eli broccoli on paitsi terveellinen myös monipuolinen raaka-aine. 

Kukkakaalin tapaan esikasvatan myös parsakaalit. Laitankin aina samaan aikaan kaikki kaalit kasvamaan (parsa-, kukka- ja ruusukaalit).

Parsakaalia kannattaa höyryttää. Helsingin Sanomissa oli juttu vähän aikaa sitten siitä, kuinka höyrytetyssä parsakaalissa oli enemmän ravintoaineita kuin raa'assa parsakaalissa. 

Parsakaalin terveysvaikutuksista tuskin kannattaa kiistellä. Se sisältää rautaa, A-, C- ja K-vitamiinia, folaattia, kaliumia, kalsiumia sekä ravintokuituja. 

Sen on myös todettu ehkäisevän dementiaa, syöpiä ja sydänsairauksia. Vaikuttaapa parsakaali jopa kielelliseen suorituskykyyn. 

Onneksi meidän lapset rakastavat parsakaalia. Kulhollinen hieman höyrytettyä parsakaalia häviää alta aika yksikön. Tätä olen itsekin välillä ihmetellyt ;)