Inspiroivia hetkiä toivottaen, Heidi

Oliko ensin muna vai kana? Tässä tapauksessa se oli muna, koska lähdin rakentamaan tätä blogia raaka-aine tarinoista. Jokainen minun silmissäni erityisen aseman saanut raaka-aine esitellään omana aiheenaan ja niiden takaa löytyy suosikki ruokaohjeitani. Minusta kuva on myös puoliruokaa, joten noudatan omaa näkemystäni myös ruokakuvissa. Toivon, että löydät itsellesi jotain hyvää ja inspiroivaa tästä blogista!

perjantai 21. syyskuuta 2012

Omena

Varma syksyn merkki; omenat alkavat tippua puista! 

Täytyy tunnustaa, että en ole ollut kovin aktiivinen meidän kahden omenapuun kanssa. Joskus omeniin on iskenyt joku tauti ja joskus melkein ne kaikki ovat syötäviä. Tykkään silti tehdä muutaman kerran syksyssä perinteistä omenapiirakkaa. Olen myös alkanut keksimään uusia ohjeita, joihin voin hyödyntää tuota niin perinteisen makuista omenaa.

Minulla on myös tapana pilkkoa omenoita kuorineen suoraan pakastepusseihin. Näin voin talvella ottaa omenaviipaleet suoraan pakasteesta piirakan päälle, jos lapset alkavat hinkua omenapiirakkaa. Omenasta tulee myös erinomaista tuoreomenamehua. Vaniljalla höystetty omenahillo on myös yksi suosikkini. Se on täydellistä lettujen päällä! Omenasta on kyllä moneen, kunhan vaan käyttää mielikuvitustaan. 


Syksyinen omenakinuskikakku
Kakkupohja:

Mittaa laseihin esim. neljä kananmunaa. Laita sitten toiseen samanlaiseen lasiin 2/3 tuosta mitasta sokeria. Ota kolmas lasi ja mittaa siihen saman verran vehnäjauhoja kuin ensimmäisessä lasissa on kananmunia. Lisää vielä pari teelusikkaa leivinjauhetta vehnäjauhoihin.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää siivilän läpi vehnäjauho-leivinjauheseos varovasti sekoittaen. Voitele voilla kakkuvuoka (voi olla esim. piirakkavuokakin) ja levitä ympäri vuokaa korppujauhoja, niin että koko pohja ja reunat ovat sen peitossa. Kaada koko seos vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa n. 30 minuuttia.

Kinuskiomenakuorrute:

Pilko omenat ja ota siemenkodat pois. Tee kinuskikastike ja lisää omenan palat kinuskikastikkeeseen. Anna omenoiden pehmetä hetken kiehuvassa kinuskissa. Jäähdytä hyvin. 

Ota kakkupohja pois uunista ja anna sen jäähtyä hetken. Kumoa se voipaperille, jossa on hieman sokeria pinnalla. Anna jäähtyä vielä hetki ja leikkaa kakkupohja sitten puoliksi. 

Vatkaa kermaa (2dl) vaahdoksi. Kostuta maidolla kummatkin kakkupohjan puolet. Levitä alimmaiseen kakkupohjaan mustaherukka-piparminttuhilloa niin, että koko pohja peittyy. Levitä hillon päälle kermavaahto. Laita kostutettu kansi kakun päälle. 

Asettele kinuskiset omenat kauniisti kakun päälle. Voit leikata kakusta paloja ja tehdä niistä leivoksia, joiden päälle asettelet kinuskiset omenat. Mielestäni ei haittaa vaikka kinuski valuu hieman kakun reunaa pitkin, se tekee siitä vain entistä mehukkaamman!
 

Herkuttele syysiltoina takkatulen lämmössä.