Inspiroivia hetkiä toivottaen, Heidi

Oliko ensin muna vai kana? Tässä tapauksessa se oli muna, koska lähdin rakentamaan tätä blogia raaka-aine tarinoista. Jokainen minun silmissäni erityisen aseman saanut raaka-aine esitellään omana aiheenaan ja niiden takaa löytyy suosikki ruokaohjeitani. Minusta kuva on myös puoliruokaa, joten noudatan omaa näkemystäni myös ruokakuvissa. Toivon, että löydät itsellesi jotain hyvää ja inspiroivaa tästä blogista!

lauantai 1. syyskuuta 2012

Puolukka

Puolukka luokitellaan myös superfoodiksi. Siinä on kivennäis- ja hivenaineita paljon.

Puolukka on myös hyvä kuidun lähde, sekä se sisältää merkittäviä määriä e-vitamiinia. 

Puolukassa on runsaasti myös mangaania, polyfenoliyhdisteitä, flavonoideja sekä bioflaviineja. Joten kannattaa kerätä puolukat talteen metsästä tai vaikka kotipihalta jos siihen on mahdollisuus.


Mustaherukka-puolukka puuro
5 dl vettä
2 dl puolukoita
1 dl mustaherukoita
n. 2 dl luomu mannaryynejä
2 rkl sokeria

Keitä vesi kattilassa kiehuvaksi ja lisää marjat. Anna kiehua vain muutama minuutti (mitä vähemmän keität sitä vähemmän ravintoaineita häviää). Ota kattila pois liedeltä ja sekoita sauvasekoittimella, niin että marjat muussaantuvat. Vie vielä seos tiheän lävikön läpi ja kaada “mehu” takaisin kattilaan. Lisää mannaryynit kokoajan sekoittaen ja keitä miedolla lämmöllä. Lisää sokeri ja sekoita kunnes seos puuromaista. Vie kattila kylmään vesihauteeseen jäähtymään ja vatkaa puuro samettimaiseksi. Tarkista vielä maku ja lisää sokeria, jos on liian hapanta. Tarjoa rasvaisen maidon kera lämpimänä tai kylmänä. Kuvassa lisäksi koristeena muutama mustikka ja sitruunamelissan lehti.