Inspiroivia hetkiä toivottaen, Heidi

Oliko ensin muna vai kana? Tässä tapauksessa se oli muna, koska lähdin rakentamaan tätä blogia raaka-aine tarinoista. Jokainen minun silmissäni erityisen aseman saanut raaka-aine esitellään omana aiheenaan ja niiden takaa löytyy suosikki ruokaohjeitani. Minusta kuva on myös puoliruokaa, joten noudatan omaa näkemystäni myös ruokakuvissa. Toivon, että löydät itsellesi jotain hyvää ja inspiroivaa tästä blogista!

lauantai 1. syyskuuta 2012

Mustikka

Mustikka ihastuttaa joka kesä aina uudelleen ja uudelleen!

Käyn yleensä keräämässä mustikat meidän lähimetsästä. Olen myös istutellut muutaman puutarhamustikan taimen, jotka toivottavasti jo ensi kesänä tuottaisivat satoa.
Piparminttu on mustikan hyvä kumppani, se antaa ihanan raikaan säväyksen mm. mustikka pirtelöön. 

Superruoaksikin mustikkaa on tituleerattu. Se vaikuttaa näköön ja uusimpien tutkimusten mukaan se myös estää lihomista! Useissa tutkimuksissa on myös vahvistettu, että mustikan polyfenolit suojaavat sydäntä ja verisuonia. Lisäksi niiden on todettu vähentävän muun muassa syöpää ja ikääntymisen ja metabolisen oireyhtymän aiheuttamia vaivoja. Mustikoita ovat popsineet jo esi-esi-esi-isämme ja se takaa myös sen, että geeniperimämme on tottunut tuohon metsäläisten ruokaan. Minä ainakin aion jatkaa perinnettä ja mikä parasta, se on kaikkien saatavilla, ilman markkinatalouden rattaita!