Inspiroivia hetkiä toivottaen, Heidi

Oliko ensin muna vai kana? Tässä tapauksessa se oli muna, koska lähdin rakentamaan tätä blogia raaka-aine tarinoista. Jokainen minun silmissäni erityisen aseman saanut raaka-aine esitellään omana aiheenaan ja niiden takaa löytyy suosikki ruokaohjeitani. Minusta kuva on myös puoliruokaa, joten noudatan omaa näkemystäni myös ruokakuvissa. Toivon, että löydät itsellesi jotain hyvää ja inspiroivaa tästä blogista!

perjantai 21. syyskuuta 2012

Sokeriherne

Sokeriherne on todella helppo kasvattaa ja varsinkin lapsille siitä on paljon iloa ja riemua kun pääsevät kesällä keräämään niitä itse. Herneenpalkojen avaaminenkin on osa sitä pientä riemua ja onnistumisen tunnetta jota lapsi kokee, kun hän kirmaa korkeiden herneiden seassa. 

Herneissä on paljon proteiinia, sekä B- ja C-vitamiineja, joten kyllä ne aina kaupan karamellit pesee mennen tullen jos lapselleen pitää miettiä herkkuja. 

Tarhaherneitä on monentyyppisiä, on silpohernettä, silpoydinhernettä, taittohernettä ja sokerihernettä. Sokeriherne vastaa meidän tarpeita sen makean maun vuoksi. Tästä lajista tulee harvoin laitettua mitään ruokaa; herkutelemme ne suoraan pellosta tuoreena pitkin kesää! Muutaman pakastepussin olen kuitenkin laittanut pakkaseen talven varalle. Niitä voi käyttää hyvin esimerkiksi kalaruokien kanssa.