Inspiroivia hetkiä toivottaen, Heidi

Oliko ensin muna vai kana? Tässä tapauksessa se oli muna, koska lähdin rakentamaan tätä blogia raaka-aine tarinoista. Jokainen minun silmissäni erityisen aseman saanut raaka-aine esitellään omana aiheenaan ja niiden takaa löytyy suosikki ruokaohjeitani. Minusta kuva on myös puoliruokaa, joten noudatan omaa näkemystäni myös ruokakuvissa. Toivon, että löydät itsellesi jotain hyvää ja inspiroivaa tästä blogista!

lauantai 1. syyskuuta 2012

Mansikka

Mansikka on ainakin lapsieni lempimarja. Meillä on kasvanut mansikoita jo ainakin neljä vuotta kasvimaallamme. 

Mikä onkaan ihampaa kuin mennä lasten kanssa heti aamusta poimimaan tuoreet marjat herkkusuihin! Yleensä pakastan myös mansikoita talven varalla ainakin 10 kg (C-vitamiinit säilyy melko hyvin myös näin). Teen myös mansikoista hilloa tai sekoittelen niitä muiden marjojen hilloihin. Mansikkakiisseli on ikisuosikki, josta lapset, eivätkä aikuisetkaan saa tarpeekseen. 

Mansikoita popsimalla saa myös nopeasti päivän C-vitamiini tarpeen täyteen. Siinä on C-vitamiinia jopa enemmän kuin appelsiinissa. 


Kuitujakin mansikoista saa, sen kuitupitoisuus on 2,4 prosenttia tuorepainosta. Mansikka sisältää runsaasti fenoliyhdisteitä, jotka vahvistavat elimistön suoja-mekanismeja, toimivat antioksidantteina ja estävät haitallisten mikrobien kasvua. Ja mikä parasta: sadassa grammassa eli noin kahdessa desilitrassa mansikoita on vain 43 kilokaloria, mutta tähän perään heti hieman lisää kaloria tuovia reseptejä, niille jotka eivät niin noista kaloreista välitä ;)


Suklaamansikat mascarpone pedillä

Mansikoita
tummaa suklaata

2 dl luomukermaa
1 prk Mascarponea
1 rkl luomusokeria
1 tl vaniljaa (tai vaniljasokeria)

Sulata tumma suklaa vesihauteessa notkeaksi. Pyörittele mansikat kokonaan suklaassa tai vaihtoehtoisesti dippaa vain niiden päät suklaassa. Laita mansikat leivinpaperilla vuoratuun astiaan ja laita kylmään, jotta suklaa kovettuu mansikoiden päälle. 

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää mascarpone.  Mausta sokerilla ja vaniljalla. Levitä vaahto yksittäisiin jälkiruoka astioihin tai suurempaan astiaan. Asettele suklaamansikat vaahdon päälle ja nauti heti! Päälle käy myös hyvin tilkka balsamicoa (balsamiviinietikkaa) ja jälkiruoan voi vaikka koristella sitruunamelissalla.